Zní to asi každému po jeho. Nám to jasně indikuje tradici, kterou držíme a to tradici velmi dávnou, byť z pohledu spolku je to jen pár let a pár kusů 🙂 vepřového.
Chceme si nechat naše kořeny, kořeny moravské! K Moravě vždy patřila i zabijačka. S ní další spojené. Když nikdo, tak naši otcové by z nás měli radost!
Rychlá ochutnávka (pouze) několika fotografií ze spolkové zabíjačky. Čuníci 🐷 a 🐷 to mají za sebou🍗. Oba. Zabijačka: 1. 2. 2020 od časného rána! Není nad to si přivstat a od 4 hodin být na nohách 🙂 a makat. Společně, komunitně. Nejenže pečujeme o veteránský duše, ale rovněž i o jejich žaludky. Kdo byl, poznal, že je to dřina, ale z ní je pak ovoce. Pravda propasírované, ale 🙂 …
Sůl, pepř, majoránka … dřina odměněná jinak! Někdo si tady myslí, že se maso na stůl dostane jen tak? My určitě ne. Nejsme naivky. Fotky jsou jen pro ty, co mají v tomto směru jasno. Děkuji. Bylo to super a to další koření tam bylo taky 🙂 včetně lahodících moků, chutně připravené pochoutky přímo namístě paní domu a panem domácím, skvělá grupa, která to zvládla velmi rychle pod vedením a tktovkou zkušeného řezníka Martina. Tradice na Moravě! Ať žijí nadále! Zachovávejme naše tradice! Kdo nectí tradice, přebírá tradice jiných! A to není o žádném radikalismu, jak by nám zde někdo mohl podsunout :-)! Všechno je jen závist :-).